Een zelfgemaakt paarden rokje

Myenthe is een meisje wat alleen maar rokjes en jurkjes wilt dragen. Hier voelt ze zich het mooiste en lekkerst in, maar ze vindt het ook een stuk makkelijker want broeken hebben knopen en al dat soort ingewikkelde dingen. Ze heeft de afgelopen periode enorme groeisprongen gemaakt en al haar rokjes waren erg kort aan het worden.

De afgelopen weken ben ik heel wat winkels afgegaan op zoek naar leuke nieuwe jurkjes en rokjes. Er was een hoop leuks maar het lijkt allemaal erg op elkaar. Er is heel veel te koop met Frozen en Elza, maar ja Myenthe heeft al een aantal kledingstukken hiermee. Verder zijn er overal rokjes te koop met tule in alle kleuren van de regenboog. En de rest van de rokjes en jurkjes lijken ook erg veel op elkaar. En je snapt het waarschijnlijk al, ik wilde nou juist wat anders.

Dus dan moet je het rokje zelf makentrots op het paardenrokjepaardenrokje kan mooi draaien

Gelukkig heb ik een heleboel kinderstofjes in huis want het duurt nog wel even voor er weer een stoffenmarkt hierin de buurt is. Ik heb uit het boek “hippe kinderkleding zelfgemaakt” het rokje Insa gehaald.  Ik moest alleen mijn locker opnieuw inrijgen (zie ik en mijn locker). Het is een leuk rokje met twee lagen. En met Myenthe heb ik op Pinterest zitten kijken wat haar trekt in rokjes en jurkjes. En eigenlijk wijst ze vooral dingen aan met leuke plaatjes en tierelantijntjes. Ik vind zelf alle kleding van Fabenmix ook erg leuk maar Roderick vond het erg druk allemaal. En iedereen in huis moet er tevreden mee zijn.
geborduurd paardjeDe onderste en langste rok is groen met kleine witte hartjes. Het bovenste kortste rokje is wit met groene stipjes. De tailleband is gemaakt van de groene met witte hartjes stof en heeft brede elastiek er in.heel erg trots
Op de linker voorzij heb ik een simpel geborduurd paardenhoofd gemaakt.
Het rokje is op dit moment nog een beetje lang maar met de snelheid waarmee Myenthe op dit moment groeit leek me dat wel zo wijs.

Myenthe is er helemaal blij en draagt hem met trots. Wat vinden jullie ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *