Pfff moeilijk joh, zo’n blog

 

 

Waarom worden hier toch niet meer posts  geplaatst?  Hoe moeilijk kan het nou toch eigenlijk zijn om elke zoveel tijd een blog te schrijven?  Bedoel je verzint een dingetje schrijft daar over een stukje over, plaatst daar wat foto bij die je net heb gemaakt en klaar is Rafa.

Mocht je het echt even niet meer weten waar over je dit keer zou kunnen schrijven dan kun je altijd naar pinterest gaan en  vele  blog ideeën vinden.   Verhaal over je favoriete vakantiebestemming. Uitleg om op de ultieme manier een probleem op te lossen. Lijstje met je make-up routine. Op pinterest vind je ook waaraan de perfecte post  zou moeten voldoen. Zoals een goede pakkende titel, duidelijk verhaal op gedeeld in meerdere overzichtelijke alinea’s. Eindig altijd je blog met een vraag om lezers te betrekken. Maak een Google vriendelijke seo.  Daarbij moeten er meerdere bewerkte foto’s bij met een watermerk erop want anders worden ze gepikt. Als je dat dan allemaal voor mekaar  hebt. Dan moet je rekening houden met de statistieke van de verschillende sociale media  wanneer de meeste mensen aanwezig zijn.  Zodat je  het op het juiste moment  kunt plaatsen. Om te zorgen dat je zoveel mogelijk publiek trekt via Facebook, pinterest, bloglovin en alle andere sociale media’s die je gekoppeld hebt aan je blog.

Er zijn gelukkig ook een heleboel blog planners te vinden zodat je dit makkelijk kan bij houden en afstrepen. Daarin  kan je ook de blogpost die je de komende periode wilt gaan posten plannen.  Zodat je overzicht houd en geen van je blogideeën  verloren gaan.  Om lezer te krijgen en te houden moet je minstens 2 keer in de week op vast dagen en tijden je blog posten. Ook zullen de lezers verwachten dat je het bij één soort onderwerp zal houden dus op je bent een kleding naaien blog of een breiblog, of een mamablog of een kookblog.

Elke keer als ik iets verzin om een blog over te schrijven, komen vele van dit soort lijstje over hoe je zorgt voor een goede en interessante blog naar boven drijven. De vlekken in mijn nek en de stresshoofdpijn volgen dan al snel.

De laatste tijd ben ik echter iets vreemds gaan beseffen. Ik heb namelijk mijn eigen blog maar via bloglovin lees ik ook andermans blogs.  De enige waar ik dagelijks(ja ze is heel constant) naar uitkijk is van  moeskers moestuin . Elke dag laat op de avond verschijnt er een blog. Vaak over haar moestuin en zelfvoorzienend  leven maar niet altijd. Vaak zit er foto’s bij maar zonder watermerk. Ze lijkt zich aan weinig “blogregels” te houden maar er wel lol in te hebben. En ik geniet daarvan.

Misschien is het tijd dat ik alle regeltjes, lijstjes enzovoort los laat en gewoon ga schrijven omdat het ik het leuk vind en het maakt niet uit wat verder gebeurd of wie het lees.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *