Nieuwe school= nieuwe gym rugzak

Toen het nieuwe schooljaar begon bleek dat Myenthe een gymtas nodig had. Op haar oude school had ze deze nooit nodig omdat de gymzaal in de school was. Ze wilde perse een rugzak met van die trektouwtjes omdat het merendeel van de kinderen daarmee loopt. Ik had zelf altijd een hekel aan dat soort tassen omdat de touwen te lang of te kort zijn en snel in je schouders snijden. Maar voor Myenthe waren dit geen argumenten om niet zo’n rugzak te willen.

Doordat we hier aan het begin van het schooljaar net woonde en de hobbyzolder verre van bruikbaar was, heb ik toen voor een paar euro er een gekocht. Na twee weken begonnen er al openingen in te komen waar dat niet de bedoeling was.  De meeste van dit soort tasjes die te koop zijn,  zijn gemaakt van dunne stofjes. En  het leek mij slimmer als het, of van een dikkere stof is gemaakt ,of als het een voering heeft.

Toen ik bij  Van Domburg was,zag ik daar een  super tof maar prijzig stofje van Michael Miller. Ik vond de stof te duur om zomaar een groot stuk van te kopen en er dan later een patroon bij te zoeken. Want van dat soort lappen stof heb ik er nog een heleboel liggen. Wel leek het mij een goed plan om daar een rugzak van te maken. Daar heb je namelijk ook niet zo veel stof voor nodig.

 

materiaal gymtas met trektouwen om zelf te makenVoor de rugzak heb ik een stuk wit katoen van 1 meter bij 40 cm als voering gebruikt. Een stuk van de flight stof van 1 meter bij 40 cm als buitenste stof gebruikt. En  ook een zalm gekleurd koord van 3 meter en twee stukken van 8 cm van 2 cm brede kledingelastiek.

 

 

 

Met de tutorial van bloemblogt en wat eigen nadenk werk had ik in een uurtje een prachtig tasje. Myenthe is er helemaal tevreden mee en mama is helemaal blij dat ze het mooie stofje heeft kunnen gebruiken.

gym rugzak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *