Vies freubelen

Yeah het is weer pompoenen tijd. Pompoenen zijn wonderlijke dingen, ze zijn er in zoveel fantastische kleuren, grote en vormen. De harde schil geeft je geen enkele hint over hoe de binnenkant er uit ziet en voelt.

Bij ons tuincentrum hadden ze een hoop verschillende, we hebben drie mooie gekocht.

Het open snijden  vond Myenthe heel spannend en interessant. Maar met je handen er in gaan om alle pitten eruit te halen en daarna met een lepel uithollen vond ze te vies voor woorden ( begrijpelijk want het voelt net als om je met je handen in een grote pot met gel zitten waarbij de vorige gebruiker al haar lange haren er in heeft laten zitten).

 

Van drie pompoenen komt heel wat vlees  en pitten van af waar je heerlijke cake’s en broden van kan maken( ja ik weet dat er ook pompoenensoep van gemaakt kan worden maar dat eet ik dan weer liever niet).

 

 

 

 

 

 

 

Van de pompoenen wilde  ik erbij  1 een vaas met een boos bloemen in doen en bij 2 wilde ik er figuren uitsnijden.

 


De pompoen met bloemen is fantastisch geworden.  De andere twee hadden voordat ik weer wat vrije tijd had zoveel schimmel gekregen dat ik ze jammer genoeg weg moest gooien. Volgende keer toch maar meteen in een emmer chloor water doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *