Zongedroogde tomaten pesto

We wilde van de week graag ons recept met kip, crème-fraîche en geroosterde paprika uit de oven eten. Daar moet ook wat rode pesto doorheen maar deze was ik vergeten te kopen.

Aangezien we geen zin hadden om naar de winkels te lopen en zelfgemaakt (bijna) altijd lekkerder is, zijn we zelf aan de slag gegaan.


We hadden ook niet alle producten in huis die in een simpele rode pesto gaan dus we hebben er wat creativiteit oplos gelaten. De pesto is er heerlijk door geworden dus wil ik hem graag delen

Zongedroogde tomaten pesto


285 gr zongedroogde tomaten.

4 el balsamico azijn.

4 el zonnebloempitten.

3 el extra virgo olijfolie.

3 tenen knoflook

2 handen basilicum bladeren.

75 gr Parmezaanse kaas.

Normaal maak ik pesto altijd met de vijzel maar aangezien zongedroogde tomaten moeilijk te vijzelen is en we het snel klaar wilde hebben, heb ik het dit keer met de staafmixer gedaan.

Zongedroogde tomaten pesto
 
Prep time
Total time
 
Recipe type: bijgerecht
Cuisine: italiaans
Ingredients
  • 285 gram zongedroogde tomaten.
  • 4 el balsamico azijn.
  • 4 el zonnebloempitten.
  • 3 el extra virgo olijfolie.
  • 3 tenen knoflook
  • 2 handen basilicum bladeren.
  • 75 gram Parmezaanse kaas.
Instructions
  1. maal alles klein en door elkaar met de staafmixer

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: